In maart 2017 zijn de koren, het Apeldoorns Christelijk Gemengd Koor en de Christelijke Koorvereniging Sonabilé met een fusie verder gegaan onder de naam Christelijke Koorvereniging Novo-Cantare.
CKV Novo-Cantare telt nu bijna 60 enthousiaste koorleden. Met aan de dameskant een goede verhouding in de aantallen alten en sopranen, bij de heren een keurige verdeling in bas- en tenorstemmen. Alle leden zijn echter boven de 65 jaar en sommigen al een stukje in de tachtig. Het koor heeft dus te kampen met vergrijzing en daarmee komt de continuïteit ervan in gevaar. “Je kunt een leven lang zingen.” Wij willen graag laten zien dat het ook enorm fijn is om te doen. We hopen dan ook de komende tijd niet alleen nieuwe leden te werven, er kunnen er immers gemakkelijk nog twintig tot dertig bij, maar het zou ook mooi zijn als we zo meteen kunnen verjongen”, aldus het bestuur.

Wisselwerking
Belangstellende zangers, dames en heren, kunnen op de repetitieavond vrijblijvend meedraaien in het koor. U proeft de sfeer, het niveau en de saamhorigheid.
Het repertoire van het koor ontstaat uit een prima wisselwerking tussen koorleden en dirigent. “Wij dragen zelf zeker stukken aan die we graag zouden willen zingen, maar uiteindelijk bepaalt de dirigent welke liederen het best bij onze stemmen passen.


Tenslotte verwijzen de bestuursleden van CKV Novo-Cantare nog graag even naar de wervende teksten die wij als koor eerder al ventileerden: ‘Zingen is ontspanning, zingen is gezelligheid, zingen is gezond. Jij komt toch ook?’ Wie zich geroepen voelt om gehoor te geven aan deze uitnodiging, is welkom op een repetitieavond, dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur in De Bronkerk aan de Hoenderloseweg 10 te Ugchelen/Apeldoorn. Neem voor meer informatie contact op met onze voorzitter, Marja Wijnholds, tel. 055-3667626, wijnholdsmarja@gmail.com.

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet.